۱۴ مهر ۱۳۹۲، ۱۳:۴۶

65 میلیارد تومان قرارداد برای تجاری سازی اختراعات/ تدوین آیین نامه نخبگان ادبی

65 میلیارد تومان قرارداد برای تجاری سازی اختراعات/ تدوین آیین نامه نخبگان ادبی

معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان از امضای 16 قرار داد برای معرفی نخبگان به شرکت‌های دانش بنیان در قالب طرح شهید تهرانی مقدم خبر داد و گفت: در 4 سال اخیر حدود 65 میلیارد تومان قرارداد میان صاحبان اختراعات با بخش خصوصی منعقد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر آریا الستی در نشست خبری پیش از ظهر امروز با اشاره به اعطای تسهیلات شهید تهرانی مقدم به نخبگان، افزود: در این راستا نخبگان واجد شرایط به شرکت‌های دانش بنیان معرفی خواهند شد که در سال اول 80 و در سال دوم 60 درصد حقوق وی از سوی بنیاد ملی نخبگان پرداخت خواهد شد.

معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در اجرای این تسهیلات تاخیر ایجاد شده است، اظهار داشت: این تاخیر به دلیل احراز نخبگی نخبگان و دانش بنیان بودن شرکت‌های دانش بنیان بوده است از این رو فرآیند معرفی نخبگان به این شرکت‌ها طولانی شد.

وی در عین حال یادآور شد: با اجرای این طرح تاکنون موفق به امضای 16 قرار داد همکاری میان شرکت‌های دانش بنیان با نخبگان شدیم.

الستی با بیان اینکه با امضای این قراردادها بنیاد ملی تنها نخبگان را به شرکت‌های دانش بنیان معرفی کرده است، ادامه داد: امیدواریم با اطلاع رسانی مناسب بتوانیم زمینه مناسبی برای جذب نخبگان در شرکت‌های دانش بنیان فراهم کنیم.

تلاش‌های بنیاد ملی نخبگان برای تجاری سازی اختراعات

الستی به اقدامات بنیاد ملی نخبگان در زمینه تجاری سازی اختراعات خبر داد و اضافه کرد: در 3 تا 4 سال اخیر حدود 65 میلیارد تومان قرار داد میان صاحبان اختراعات و دستاوردها با بخش خصوصی منعقد شده است.

وی با تاکید بر اینکه هزینه 65 میلیارد تومان برای تجاری سازی مبلغ ناچیزی است، ادامه داد: ولی دستاوردهایی که از این میزان اعتبارات به دست آمد ده‌ها برابر است.

توضیحات بنیاد ملی نخبگان در زمینه پذیرش برگزیدگان جشنواره‌ها

معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان هدف از تعامل این نهاد با جشنواره‌های علمی را شناسایی و کشف استعدادهای برتر از میان برگزیدگان جشنواه‌ها ذکر کرد و گفت: در این راستا مورد به مورد با جشنواره‌های علمی وارد مذاکره شدیم و بر مبنای توافقات تعامل خود را طراحی کردیم.

وی با بیان اینکه تاکنون برگزیدگان جشنواره‌های رازی، فارابی و شیخ بهایی تحت پوشش بنیاد قرار دارند، اضافه کرد: بر اساس قراردادهایی که با دبیرخانه این جشنواره‌ها منعقد شده است اطلاعات افراد برگزیده به کمیته ارزیابی بنیاد ملی نخبگان ارسال می‌شود و پس از داوری در کمتر از یک هفته نتیجه این بررسی‌ها اعلام خواهد شد.

وی به وضعیت برگزیدگان جشنواره جوان خوارزمی اشاره کرد و ادامه داد: در جشنواره جوان خوارزمی هدف کشف طرح‌های برتر است و حساسیتی نسبت به خود فرد ندارد که این امر ناشی از اهداف این جشنواره است.

الستی در خصوص عدم پذیرش برگزیدگان این جشنواره در بنیاد ملی نخبگان توضیح داد: اطلاعات این دسته از افراد از سوی دبیرخانه جشنواره جوان خوارزمی دیر به کمیته ارزیابی رسید و پس از ارسال اطلاعات این افراد بررسی و نتیجه آن اعلام شد.

شرایط بنیاد ملی نخبگان برای تحت پوشش قرار دادن اختراعات

وی به شرایط پذیرش برگزیدگان جشنواره‌های علمی در بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و افزود: احراز دخالت فرد در اجرای طرح از جمله شرایط پذیرش نخبگان است که گاهی موارد برای بنیاد احراز نمی‌شود که درصد این گونه طرح‌ها کم است.

الستی ارائه طرح‌های تحقیقاتی در 2 جشنواره علمی را از دیگر دلایل عدم پذیرش فرد است و گفت: افرادی که تحت پوشش بنیاد قرار دارند و از تسهیلات آن استفاده می‌کنند و برای بار دوم در جشنواره‌ای شرکت می‌کنند که در این صورت درخواست وی رد خواهد شد.

معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان اشکال در داور را از دیگر دلایل عدم پذیرش فرد نخبه دانست و ادامه داد: انطباق نداشتن معیارهای دبیرخانه جشنواره با معیارهای بنیاد از مواردی است که منجر به عدم پذیرش استعدادهای برتر می‌شود.

تدوین آیین نامه نخبگان فرهنگی

وی با اشاره به حمایت بنیاد ملی نخبگان از نخبگان فرهنگی یادآور شد: در حال حاضر تدوین آیین نامه نخبگان ادبی در دستور کار بنیاد قرار دارد.

کد خبر 2150035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha